Коя кралица е твоя зодия – I част
Публикувано на: 27.07.2020

Коя кралица е твоя зодия. Всяка от тях е белязала световната история и е оставила следа в съзнанието на обикновени хора и крале. Авторитетни, амбициозни, харизматични жени, които успяват да впрегнат своите качества в служба народа си или личните си интереси, често с трагични или нетипични за времето си съдби.
Овен – 21-Март – 19-Април – Маргарита Анжуйска
Като типичен представител на тази зодия, тази френска принцеса, а сетне английска кралица, не е била чужда на куража да отстоява себе си, дори в най-люти битки. Тази забележителна жена, пренебрегва чувствата, които изпитва и се омъжва за английския крал Хенри VI, известен с неуравновесения си харктер и ментални проблеми. Но тя бързо става негов пръв съветник и задминава другите му съветници, демонстрирайки бърз ум и безкомпромисни действия.
Като Овен, тя определено знае как да поеме отговорност и с ентусиазъм да изразите мненията си в лицето на неприятни и досадни наивници. Тя е ключова фигура в небеизвестната Война на розите и макар в тази война тя да губи единственият си син, докрай се опитва да отстоява своите вярвания и интереси.

Tелец (20Април – 20Май): Екатерина Велика
Мотото на Телецът е „бързай бавно“ и спечели, когато другите най-малко очакват! Това е и стратегията на руската императрица Екатерина Велика, която тя усвоява брилянтно от своята майка. В резултат на премерени дипломатически ходове, Екатерина е омъжена на наследникът на Руската империя Петър III. Брачната церемония е през 1745г, но Петър става имератор чак през 1762 г. Екатерина по принцип намразва мъжа си още при първата си среша, когато са деца, най-вече заради пиянството му(забелижителен порок за неговите 11 години!), но това не размътва разума й. Като Телец, тя се осланя на своята прагматична природа и търпение и елегантно изтъкава мрежа от привърженици, начело с любовника й Григорий Орлов.
През 1762г. тя извършва преврат, съпругът й абдикира и тя се обявява за императрица под името Екатерина II. Като всеки Телец, властта е в природата й; тя успява да вземе редица премерени политически решения и да издигне Русия до невиждани висоти.

Почитател на лукса, красотата и изкуството, тя полага усилия за развета на културата и интелигенцията, а самата тя става известна с разточителството и разкоша си.
Любовта на тази зодия към парите е известна и затова не е чудно, че точно по време на нейното управления, започават да се печатат първите книжни пари!
Близнаци (21 Май – 20 Юни): Кралица Виктория

Близнаците са артистични и умни, но наистина процъфтяват по двойки. Като динамичен човек, който винаги търси своята половинка, Близнаците чудесно умеят да общуват и са много чаровни. В едно отдадено партньорство, те успяват да разгърнат своите десетки таланти. Такак и кралица Виктория намира в своя съпруг, принц Алберт, партньорът от когото така се нуждае. Тяхната любов и приятелство са „горивото“ за успешното управление на младата кралица. Тя успява да създаде условия заиндустриалния и икономически напредък на Великобритания. Тя създава и Голямата изложба, която помоага за финансирането на комплекса на музеите в Лондон. За съжаление, кралицата изпада в дълбока депресия, когато съпругът й умря и носи черно до края на управлението си. Близнаците винаги се нуждаят от другата си половина.
Бъдейки зодия Близнаци, Кралица Виктория била жива актриса, с необуздани мнения, които безстрашно излагала пред парламента, но също обичала да отдава време и на личните си хобита, като често предпочитала компанията на своите кучета и книгите пред социалните събирания.

Рак (21 юни- 22 юли): Имератрица Жозефин

Емоциите често изваждат най-доброто от Рака. Такъв беше и случаят и с императрица Жозефин. Въпреки че Жозефин е била женена няколко пъти, бракът й с Наполеон Бонапарт е може би най-бурен. Всъщност първият й брак пропада след няколко години, оставяйки я с две деца и твърде скромно наследство. Всяка друга би се отчаяла, но не и находчивата и чаровна креолка. Тя знае, че нежната женственост е най-голямата сила и с лекота представя себе си пред известните мъже на Франция. Като всяка жена зодия Рак, нейната загадъчна и емоционална природа й спечелва куп обожатели, сред които и младият генерал Наполеон.
Той е безумно привлечен от по-възрастната с 6 години дама, ухажва я романтично и настойчиво и в крайна сметка през 1797г. двамата се омъжват. Тук трябва да отбележим, че типичният за зодията майчински инстинкт я води в това решение – от една страна, тя иска да осигури бъдещето на децата си, а от друга вижда в Наполеон едно способно, амбициозно момче, което тя с ненатрапчиви наставления ще развие. И тя успява – вдъхновен от любовта си към нея, той извършва ред политичски и военни маневри и става император. А тя – никому известната жена, императрица.
Сърцето иска каквото иска, а рачешкото сърце винаги бие най-силно, особено за романтична любов и за никого не е тайна, че тя има любовници офицери. Това съсипва брака й с Бонапарт, но тя остава голямата му любов до самия край.

Лъв (23 юли- 22 август): Кралица Елизабет – кралицата майка

Обикновено Лъвовете се счита за железните герои на зодиака. Те са смели, куражлии, добродушни и лоялни, точно като кралица Елизабет. Кралица Елизабет (известна като Кралицата Майка, за да не се бърка с дъщеря си, кралица Елизабет II) е толкова харизматична и аристокатична, колкото само една истинска лъвица може да е. Тя използва своята харизматична природа, за да подкрепи морално изтощената британска общественост по време на Втората световна война – точно този тип работа, подходяща за Лъв. С широката си, честна усмивка, тявдъхва на хората вяра, че и това ще отмине. Сърцето на Лъва е голямо, а нейното стига за цяло кралство. Хората винаги ще я помнят за нейната елегантност, оптимизъм и предност към семейство и народ, Като всеки Лъв, тя караше хората да се чувстват като че няма нищо, което да не могат да постигнат и надживеят, включително бомбардировки.

Дева ( 23 Август – 22 Септември): Кралица Елизабет I

Мозъците на зодиака – това са Девите. Природно интелигентни, практични, аналитични, те винаги намират решения, където другите се провалят. Дори социалният им статус да е нисък или другите да ги подценяват, те винаги намират начин да постигнат целите си – кротко, но твърдо. Така постъпва и Елизабет I, приеманата за незаконна наследница на трона на Англия. Но тя успява да се издигне до уважавана кралица, почитана от народа си и безкомпромисен владетел за парламента. Като Дева, тя е комбинативна, прозорлива, подбира съветниците си и устоява на атаките на враговете си с твърдост.
Тя пренебрегва себе си, за да служи на народа и короната, отказвайки се от брак и лично щастие. Служене – това е висшата добродетел на девите и сякаш не е случайно, че тя е останала в историята именно като Кралицата –Дева.

Везни ( 23 Септември – 22 октомври): Ан от Кливс

Везните са най-справедливите от зодиакалните знаци. Те се водят от логиката и се стремят да постигнат хармония във всички аспекти на живота. Като Везни се отнасяте към ж. Ан често е смятана за най-успешната кралица на кръвпжадният Хенри VIII, просто защото нейният прагматизъм я предпазва от трагичната съдба, която сполетява повечето жени на краля-протестант. Бракът им е продиктуван от чисто прагматичната причина кралстовото да не остане без кралица и Ан е на ясно с това – все пак като Везни, тя е дипломатична, няма илюзии и бързо се ориентира в ситуации на интриги като създава най-добрите за себе си партньорства.

Хенри отблъсква съпругата си като жена още в началото, но тя не показва,че женското й самолюбие е пострадало. Напротив, с характерните за тази зодия склонност да се сдружава, тя създава у краля усещането за комфорт и отвореност, нещо което досега не е намирал у другите си съпруги. В крайна сметка тя се съгласява на развод, защото това е разумното нещо да се направи, знаейки че кралят не я обича. Вместо да я изпрати на гилотината или в заточение след развода, Хенри VIII я нарича своя сестра и й осигурява живот в лукс и висок обществен престиж. Не е лош резултат, като се има предвид, че Хенри VIII е бил отмъстителен и безкомпромисен!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Бях използван заради парите си

Бях използван заради парите си

Бях използван заради парите си. Така започва моя разказ. Израснах в бедно семейство. Трябваше да се борим, за да оцелеем. Още от малък реших, че трябва да променя всичко това. Целият ни род беше живял в немотия и затова бях решил, че аз ще бъда приятното изключение. И...

Трябваше да се досетя каква е

Трябваше да се досетя каква е

Трябваше да се досетя каква е, но бях хлътнал до уши. Така започва моя разказ. Запознах се със Славка в една библиотека. Видях я още отдалеч е нещо в нея моментално ме привлече. така започва моята история. Казвам се Илко, на 37 години съм и от малък живея в София....

Тревожни симптоми при жената

Тревожни симптоми при жената

Тревожни симптоми, които не бива да се пренебрегват. В женското тяло с напредване на възрастта настъпват някои промени, които трябва да се забелязват своевременно и да се проследява развитието им. Има някои симптоми, които в никакъв случай не бива да се неглижират,...

Митове за здравословните храни

Митове за здравословните храни

Митове за здравословните храни, които не знаем. В днешно време здравословното хранене е една тенденция, която бележи сравнителен успех. Но смеем да твърдим, че не всички се запознават изцяло със здравословните храни, техните хранителни стойности, ползи и евентуални...

Трябваше да се досетя каква е

Трябваше да се досетя каква е

Трябваше да се досетя каква е, но бях хлътнал до уши. Така започва моя разказ. Запознах се със Славка в една библиотека. Видях я още отдалеч е нещо в нея моментално ме привлече. така започва моята история. Казвам се Илко, на 37 години съм и от малък живея в София....

повече информация
Тревожни симптоми при жената

Тревожни симптоми при жената

Тревожни симптоми, които не бива да се пренебрегват. В женското тяло с напредване на възрастта настъпват някои промени, които трябва да се забелязват своевременно и да се проследява развитието им. Има някои симптоми, които в никакъв случай не бива да се неглижират,...

повече информация
Митове за здравословните храни

Митове за здравословните храни

Митове за здравословните храни, които не знаем. В днешно време здравословното хранене е една тенденция, която бележи сравнителен успех. Но смеем да твърдим, че не всички се запознават изцяло със здравословните храни, техните хранителни стойности, ползи и евентуални...

повече информация
Новолунието на 1-ви февруари

Новолунието на 1-ви февруари

Новолунието на 1-ви февруари наближава. Новолунието е специален момент от месеца, в който можем да правим планове, да посяваме намерения и да сбъдваме желания. Новолунието във Водолей ни дава възможност да излезнем от рамките и да видим живота си от високо. Да...

повече информация
Дължината на кутрето

Дължината на кутрето

Дължината на кутрето има значение за характера на човек. Има части от тялото, които могат да издадат много за същността ни. Такива са например ръцете и дори има създадено изкуство, което се изразява в предсказания по ръцете – хиромантия. Не всеки обаче притежава...

повече информация
Нарът е много полезен плод

Нарът е много полезен плод

Нарът е много полезен. В продължение на много години нарът се смята за символ на любов, плодородие и здраве. Това е плод на дърво, наречено нар, обикновено високо около 5 метра. Формата му наподобява ябълка, но вътре в плода има семена, характеризиращи се с наситен...

повече информация