Коя кралица е твоя зодия – II част
Публикувано на: 27.07.2020
коя кралица

Коя кралица е твоя зодия: Везни ( 23 Септември – 22 октомври): Ан от Кливс
Везните са най-справедливите от зодиакалните знаци. Те се водят от логиката и се стремят да постигнат хармония във всички аспекти на живота. Като Везни се отнасяте към ж. Ан често е смятана за най-успешната кралица на кръвпжадният Хенри VIII, просто защото нейният прагматизъм я предпазва от трагичната съдба, която сполетява повечето жени на краля-протестант. Бракът им е продиктуван от чисто прагматичната причина кралстовото да не остане без кралица и Ан е на ясно с това – все пак като Везни, тя е дипломатична, няма илюзии и бързо се ориентира в ситуации на интриги като създава най-добрите за себе си партньорства.
Хенри отблъсква съпругата си като жена още в началото, но тя не показва,че женското й самолюбие е пострадало. Напротив, с характерните за тази зодия склонност да се сдружава, тя създава у краля усещането за комфорт и отвореност, нещо което досега не е намирал у другите си съпруги. В крайна сметка тя се съгласява на развод, защото това е разумното нещо да се направи, знаейки че кралят не я обича. Вместо да я изпрати на гилотината или в заточение след развода, Хенри VIII я нарича своя сестра и й осигурява живот в лукс и висок обществен престиж. Не е лош резултат, като се има предвид, че Хенри VIII е бил отмъстителен и безкомпромисен!

Скорпион ( 23 октомври- 21 ноември): Мария-Антоанета
Неслучайно печално известната Мария Антоанета е представител на този астрологичен знак. Скорпионът е мистериозен знак и тези, които са родени под неговата загадъчна енергия, често могат да бъдат трудни за разбиране. Мари Антоанета е една кралица, която историята непрекъснато се опитва да се превърне в нещо ново и разбрано, главно защото се е държала толкова скрито през живота си, че е почти невъзможно да се каже точно коя е всъщност е тази жена. Интелигентна, интровертна, обиграна, тя остава неприета от околните, поради което народът я жертва, приписвайки й всички грехове. Тази зодия е неразривно свързана с тайнстово на живота и смъртта и жените, родени в този период, се отличават с дълбоко интуитивно познание за това тайнсвто, което ги прави някак екстравагантни за обикновените, делнични умове.
Тя обръща гръб на строгия придворен етикет на Версай и създава кръг от доверени дами, някои с неблагороден произход. Както Скорпионите правят – те разгдават хората и причините, които стоят зад действията им, независимо от произхода им. Близите отношения с някои от тези жени, обаче стават причина за слухове за сексуалната й ориентация, което е едно е обвиненията, които я изпращат на гилотината.
Все пак властта за нея е игра, в която тя успешно се включва, за няколко години, но Владетелят на зодията Плутон, предначертава мрачната й съдба – тя бива гилотинирана, плащайки с живота си както своите, така и дълговете на кралската фамилия.

Стрелец (22 Ноември2 – 21 Декември1): Кристина, кралица на Швеция

Дамите от тази зодия са известни със свободолюбивия си,смел и жизнен характер, жадуват за простори и знания и не обичат да бъде задържан от оковите на конвенционалния живот.
Ето защо кралицата Стрелец се свързва с Кристина, кралица на Швеция.. Тя става кралица на нежната шестгодишна възраст; макар да не блести с красота и особена женственост, тя е полиглот, отличен ездач, силна и своенравна. От рано се обгражда с музиканти, философи и писатели и до края на живота си. Като Стрелец, чието търсене на знания никога не е пълно, вероятно имате подобна група приятели, с които споделяте интереси и приключения.
Особено интересното за Кристина е, че тя абдикира на 28-годишна възраст в полза на свой братовчед-любовник, за да може да се премести в Рим, преследвайки призванието си да стане покровител на изкуствата и да основе „Академия дел Аркадия” за литература и философия. Тя е истински просветител за времето си и тази нетипична за жена роля я прави неоспорим Стрелец , чийто живот без пътувания и знания не струва дори пред най-големите постижения и лукс.

Козирог (22 декември- 19 януари): Имератрица Сиси

Елизабет Австрийска, известна като принцеса Сиси е нашата кралица Козирог. Никой не може да се сравнява с Козирог по дисциплина и обичаната от народа си принцеса Сиси го доказва с безкомпромисните критерии, които има към себе си и външния си вид. Нейната силна воля и жив нрав й спечелват сърцето на бъдещия крал Франц Йосиф. въпреки че първоначално много по-красивата й сестра бива определена за кралска избранница, Франц Йосиф е запленен от интелигентността, обноските и вътрешната искра, така типични за Козирога.
Сериозна и интровертна, почитаща аторитетите над нея, императрица Елизабет Австрийска е любима за съпруга и народа си, но не и за свекърва си. Макар всеотдайна съпруга и майка, тя бива насила отделена от децата си, тъй като кралцата майка счита, че поради любвеобилния си характер ще ги разглези. Мъката на Сиси я тласка към хобита извън двореца – езда, пътешествия и любовни авантюри – тя не успява да прости на съпруга си малодушието – нещото, която тази зодия не толерира. Но почитайки традициите като всеки от тази зодия, тя не се противопоставя открито на свекърва си, а се затваря все повече в себе си и става все по-взискателна към външния си вид. Макар да ражда 4 деца, талията й оста 51 см през целия й живот! След самоубийството на сина си, тя се бори с психични заболявания и като цяло е меланхолична и срамежлива – от момента, в който се омъжва за император Франц Йосиф, до момента, в който е убита от италиански анархист.

Водолей (20 Януари – 18 Февруари): Кралица Анна Стюарт

Енергията на Водолея е алтруистична и независима. Те са иновативни мислители, чийто идеализъм ги води или към успех или към зловещ крах.Водолеят най-много се свързва с кралица Анна Стюарт, чието царуване ще остане в историята с конституционното обединение на короните на Англия и Шотландия и съответно формирането на Великобритания – именно това е висшата ценност за тази зодия – обединение, братство и мир.
Анна никога не играела по правилата, не си позволявала преки конфликти с парламента, но същевременно нейното присъствие при важни решения било неотменно. Като типичен предствител на този въздушен знак, тя успявала да охлади емоциите на спорещите страни и да ги насочи към идеята за общото благо, отвъд междупартийните борби на тори и виги. Като Водолей вие също управлявате живота си спрямо личните си идеали, вместо да се придържате към статуквото и да плащате данък обществено мнение.
Интересното е, че тя си позволява свобода и в личния живот. Макар омъжен за Георг Датски и загубата на всичките им 17 деца, се твърди че е имала романтичен интерес към своята приятелка от детството Сара Дженингс Чърчил, могъщата херцогиня на Марлборо, която била политически кошмар в края на 1600-те. Казват, че жената Водолей губи ума си от любов един път и в случая този път е бил спрямо Сара. Това обаче й изиграва лоша шега, защото амбициозната и властолюбива Сара я използва безпощадно. Но приятелското сърце на водолеите прощава всичко!

Риби (19 Февруари – 20 Март): Кралица Мери I

Най-добрата (или най-лошата) черта на Риби е дивата им природа. Този зодиакален знак е емоционален, очарователен и духовен, но понякога може да бъде хаотичен,мъченически, краен до жестокост. Кралица Мария I е представител на тази зодия(макар родена на 18-ти февруари, известни съвременни асторлози пресмятат слънчевият й знак като Риби, спрямо наталната й карта). Тази кралица на Англия популярно се помни като Кървава Мария, защото стотици хора са изгорени на клада в стремеж да се възстанови католическото управление.Свързани с незримото, висшето, окултното, Риби са или алтруистични и състрадателни, или потъват в мрака на фанатизма и безпрекословното подчинение на идеал, стигащ до крайност.
Все пак като жена от тази зодия, тя била романтична и вечно търсеща сродната си душа и вложила много надежди в брака си с испанския принц Филип. Само че съдбата я наказала – първо с хладното отношение на съпруга й, за когото тя била готова на всичко, а после с две фалшиви бременности, симптомите на последната от които всъщност се оказват признаци за тумор на яйчниците и матката, от който тя умира на 42г.

Тя ме използваше

Тя ме използваше

Тя ме използваше, а аз не усещах това. Бях мъж със солидни финансови възможности. Жените логично ми се лепяха като носни кърпички. Но винаги всяка връзка продължаваше кратко, защото аз ги усещах и бързо ги разкарвах. Исках чиста любов, а не облагодетелстване с...

Вода за отслабване

Вода за отслабване

Вода за отслабване - мисия възможна! Водата създава подходяща среда за изгаряне на мазнини. Необходим е и за правилното функциониране на храносмилателния тракт. Колко вода да пиете, за да отслабнете? Докато отслабвате, пийте минимум 1,5 литра вода. Към това количество...

Ухапване от кърлеж

Ухапване от кърлеж

Ухапване от кърлеж се случва при хора и животни и не е безопасно. През лятото често сме навън сред природата, където ни очакват неприятни кърлежи. Ухапването от този паякообразен вид може да ни причини сериозни заболявания. Какво да правим след ухапване от кърлеж? Ако...

Медената вода е полезна

Медената вода е полезна

Медената вода има редица ценни за здравето свойства, така че може да бъде ценна добавка към ежедневната ви диета – но само ако е приготвена по правилния начин. Какви са ползите за здравето от медената вода? Как да си я приготвим, за да не загуби ценни хранителни...

Вода за отслабване

Вода за отслабване

Вода за отслабване - мисия възможна! Водата създава подходяща среда за изгаряне на мазнини. Необходим е и за правилното функциониране на храносмилателния тракт. Колко вода да пиете, за да отслабнете? Докато отслабвате, пийте минимум 1,5 литра вода. Към това количество...

повече информация
Ухапване от кърлеж

Ухапване от кърлеж

Ухапване от кърлеж се случва при хора и животни и не е безопасно. През лятото често сме навън сред природата, където ни очакват неприятни кърлежи. Ухапването от този паякообразен вид може да ни причини сериозни заболявания. Какво да правим след ухапване от кърлеж? Ако...

повече информация
Медената вода е полезна

Медената вода е полезна

Медената вода има редица ценни за здравето свойства, така че може да бъде ценна добавка към ежедневната ви диета – но само ако е приготвена по правилния начин. Какви са ползите за здравето от медената вода? Как да си я приготвим, за да не загуби ценни хранителни...

повече информация
10 полезни подправки

10 полезни подправки

10 полезни подправки, които си струва да имате под ръка в кухнята. Скоростта на храносмилане зависи от няколко фактора. Най-важните са възрастта и състоянието на храносмилателната система. С течение на времето способността за бърз метаболизъм намалява значително....

повече информация
Колко домата на ден

Колко домата на ден

Колко домата на ден е добре да се ядат? Сега ще разберете отговорът на този интересен въпрос. Родината на домата е Южна Америка, където все още можете да намерите диворастящите му храсти. Доматът всъщност е плод. Чудите се дали доматите са здравословни или си струва...

повече информация
Белият трън помага

Белият трън помага

Белият трън е изключително полезна билка. Ценните лечебни свойства на белия трън са били известни още през Средновековието. По-късно, подобно на други билки, тази изпадна в немилост, защото хората започнаха да разчитат повече на съвременната медицина, която предлага...

повече информация